ADAC gyerekülés teszt 2024

A gyermekülések tesztjei nagy érdeklődést keltenek fel a szülők közt. Nincs mit csodálkozni, elvégre a legértékesebb dolgot kell megvédeniük olyan kockázatos helyeken, mint a mi útjaink. Az idei első teszten az ADAC a testvérszervezetekkel, a TCS-el és az ÖATC-vel közösen 24 autósülést vizsgált meg több kategóriában a potenciálisan káros anyagok magas tartalma miatt két autósülést elégtelennek, hetet kielégítőnek, a maradék 15-öt pedig jónak minősített.

A német AVOVA cégnek is volt képviselője a 100-150 cm-es kategóriában. Sora-Fix gyerekülése megnyerte a kategóriáját, és 2,0-s értékelésével az ismert márkák autósüléseit hagyta maga mögött. Például a Britax-Römer Hi-Linert vagy a Maxi-Cosi RodiFix Pro2-t. A teszt szerint a Sora-Fix lényegesen jobb oldalütközés-védelmet nyújt, mint mindkét nevezett autósülés, és a RodiFix Pro2 üléshez képest frontális ütközésben is jobb. A járműbe történő helyes beszerelés is nagyon fontos kérdés. A teszt szerint a helytelen telepítés valószínűsége a RodiFix Pro2-nél a legalacsonyabb, a Sora-Fix is ​​szintén nagyon alacsony, a Hi-Liner mindkettőtől elmarad ebben a paraméterben.

30255-sora-fix

És mit mond az ADAC a Sora-Fix autósülésről?

Egy minőségi gyerekülés körülbelül 4 éves kortól, mely rögzíthető mind Isofix tartókra, mind autós övekre. Az Isofix rendszerhez való rögzítés növeli az oldalsó stabilitást, és megakadályozza az ülés felborulását kanyarodáskor. Bizonyos esetekben a járműben lévő autósülés stabilabb, ha a jármű fejtámláját eltávolítják vagy menetiránnyal szemben helyezik vissza.

És milyen konkrét dolgokat értékel az ADAC az Avova Sora-Fix autósülésben:

Biztonság : Alacsony sérülésveszély oldalsó ütközés esetén, jó övvezetés, stabilitás a járműben.

Használat : Alacsony a helytelen használat kockázata, könnyű ültetni a gyermeket, könnyen felszerelhető, jó használati utasítás, alacsony súly.

Ergonómia : Jó lábtámasztási lehetőség, jó párnázat, jó kilátása van a gyereknek, kedvező ülőhelyzet, kis helyet foglal, elég hely a gyereknek.Dobrá podpora nohou, dobré polstrování, dítě má dobrý výhled, příznivá poloha sezení, zabírá málo místa, dostatek místa pro dítě.

Kezelés és tisztítás: mosógépben mosható, nagyon jó kidolgozású, huzat levehető.

Több információt az Avova Sora-Fix díjnyertes gyerekülésről itt talál

Reference:

ADAC Kindersitztest 2024: Welche modelle sind am sichersten?
ÖAMTC, Ein "Nicht genügend" im aktuellen Kindersitztest
TCS-Kindersitztest: Nun können Sie alle Kindersitze aus unserem TCS-Kindersitztest untereinander vergleichen